over jou

Dit blog is echt wat voor jou als je…

 • al jaren op dieet bent en alleen maar dikker en ongelukkiger bent geworden.
 • genoeg hebt van de eetbuien en alles al geprobeerd hebt, maar niets werkt.
 • moeite hebt om jezelf te zijn bij anderen en je daarom onzeker en fake voelt.
 • tijdens de seks teveel bezig bent met hoe je eruit ziet en hoe het zou moeten gaan waardoor je niet ervan geniet.

Lukt het niet meer om te lijnen maar ook niet om je gewicht te accepteren?

Dan voelt het waarschijnlijk alsof je tegen de muur bent gelopen qua afvallen en diëten. Je bent intussen een expert op het gebied van goede voeding… maar ’s avonds lepel je de pot Nutella stiekem leeg, omdat je geen chocolade in huis mocht halen van jezelf.

Eten is er altijd en het is overal. We maken per dag meer dan 100 bewuste en onbewuste beslissingen over voedsel. Genieten van eten wordt enorm lastig als je continue bezig bent met technische details zoals de ingrediëntenlijst, suikers, koolhydraten, gluten, voedingstoffen, vitamines, mineralen, Kcal of punten, te veel of te weinig, goed of slecht, gezond of ongezond. Aaahhhrgg! Om wanhopig van te worden!

Hoe groot is de kans dat je minder eet, als je de hele dag aan eten denkt? Je zou bijna vergeten dat voedsel veel meer is, dan alleen maar brandstof om jezelf in leven te houden. We zijn toch geen machines?

Let wel: Dit blog is waarschijnlijk niets voor jou als…

 • de voordelen van het diëten nog steeds opwegen tegen de nadelen.
 • je gelooft dat jouw streefgewicht haalbaar is, als je nóg beter je best doet.
 • je verwacht dat je vanzelf gelukkig wordt als je eenmaal X kilo bent afgevallen.
 • je in paniek raakt bij de gedachte dat je een paar ons kan aankomen.

Tenzij je dit juist wil loslaten.

Het is toch vreselijk vermoeiend om de hele dag met eten bezig te zijn? Of je humeur te laten bepalen door je spiegelbeeld, de weegschaal of opmerkingen van andere mensen. Zou je liever wat meer zelfvertrouwen en eigenwaarde willen ontwikkelen?

Neus dan gerust eens rond op mijn blog. Misschien herken jij iets in mijn verhalen.

Dit blog is voor jou als je op een kruispunt staat in je leven:

 • Je weet enerzijds dat het jojoën met je gewicht niets dan schaamte, schuldgevoelens en frustratie heeft gebracht… en je kan het bijna niet meer opbrengen om te lijnen, maar je bent anderzijds bang dat het einde zoek is, als je eenmaal de regels loslaat.
 • Je wil jezelf graag laten zien zoals je werkelijk bent… maar je vindt het dood eng om afgewezen te worden. Een terechte angst omdat je jarenlang om je heen gehoord hebt hoe respectloos er wordt gesproken over andere dikke mensen.
 • Je weet – intellectueel gezien – dat acceptatie je kan helpen om je vrijer te voelen in je lichaam, maar in de praktijk lukt het maar niet… en schiet je in de stress als je op Facebook onverwacht getagd wordt in een foto. PANIEK!

Wil je zó niet langer doorgaan? Dan kan ik je daarbij een beetje op weg helpen.

Je hoeft je lichaam niet mooi te vinden om jezelf te accepteren zoals je bent. Het idee dat je éérst jezelf helemaal goed moet vinden is waarschijnlijk juist je grootste struikelblok.

Schrijf je in voor e-mail updates en je ontvangt op onregelmatige basis een nieuw blog.