acceptatie top 10

Jezelf accepteren… hoe doe je dat?

Tja, waar moet je beginnen als je een hekel hebt aan wat je ziet in de spiegel? Je zou jezelf niet willen schamen voor je uiterlijk en je gewicht – nee natuurlijk niet – maar hoe dan? Wat moet je precies doen, als je constant met eten bezig bent maar ook steeds weer ‘de mist in gaat’ en je daarover altijd schuldig voelt? Als je jezelf accepteert zoals je nu bent, en niet meer constant op je eten zou letten, loopt het dan niet helemaal uit de hand?

Ik weet precies hoe dat voelt. Het is niet gemakkelijk.

Een belangrijke stap naar acceptatie is om kritisch en mindful te zijn over wat je digitaal consumeert. Wie en wat volg je op sociale media? Op welke nieuwsbrieven ben je ingeschreven? Welke programma’s volg je? Welke bladen lees je? Welke informatie nuttig je, die de gangbare vooroordelen over dikke mensen in stand houden?

Deze TOP 10 heb ik samengesteld op jou op weg te helpen met acceptatie. Het bevat een enorme berg aan informatie die je kunt lezen, volgen op sociale media en bestuderen of bekijken in je eigen tempo. Acceptatie kost aandacht en tijd. Tijd om te wennen en vrede te sluiten met wie je reeds bent. Gun jezelf ruim de tijd hiervoor.


TOP 10 TED TALKS

Dit zijn mijn persoonlijke favorieten over de thema’s zelfliefde, zelfbeeld en acceptatie van je gewicht. Zet de Nederlandse ondertiteling aan als je geen Engels spreekt.


Binnenkort komen meer TOP 10 pagina’s beschikbaar