Update deadline

Nog even geduld svp…

Aan het begin van deze zomer heb ik, op mijn werk, onze nieuwe collega ingewerkt. Tijdens het uitleggen merkte ik dat we veel onbewuste handelingen en afspraken hadden waar ik helemaal niet meer over nadenk. Ik vergat sommige onderdelen uit te leggen omdat ik al heel veel dingen als vanzelfsprekend zie. Door haar vragen, werd me duidelijk dat ik soms de eerste stap vergat uit te leggen.

Tijdens het schrijven van mijn werkboek stuitte ik op hetzelfde. Schrijven doe ik met ontzettend veel plezier. Tijdens mijn behandeling voor eetverslavingen schreef ik veel van me af. Journaling helpt enorm goed tegen malende gedachten. Ik heb boekjes vol geschreven. Als het ‘op papier’ staat verdwijnt het gemaal uit mijn hoofd.

Het schrijven van dit werkboek vind ik een enorm fijn proces. Elke ochtend schrijf of edit ik een paar uurtjes. Gaandeweg merkte ik, dat als ik een bepaald onderwerp wil bespreken, dat ik ook de voorgaande stap (de basics!) moet toelichten. Ik merkte dat ik al heel veel dingen als vanzelfsprekend zie. Door anderen mee te laten lezen realiseerde ik dat mijn boek nog lang niet compleet is.

Ik vind het schrijfproces waardevol en omdat het zo persoonlijk is, lukt het mij niet om te schrijven als er deadline-druk op zit. Ik denk ook, dat jij het beste resultaat boekt als ik helder (en in een logische volgorde) verwoord wat ik bedoel. Het werkboek wordt daarom later gepubliceerd dan ik had gepland.

Maar niet getreurd…

In de tussentijd publiceer ik hoofdstukjes met de bijbehorende vragen of oefeningen. Meld je aan voor de e-mail updates en je krijgt ze automatisch toegestuurd bij het desbetreffende blogje. Je kan dan alvast aan de slag. Veel succes!

Take care. Self care.