WERKBOEK

BODY LOVE BASICS

Wat moet je doen als het niet meer lukt om te lijnen…
maar ook niet om jezelf te accepteren?

“Wat zou het geweldig zijn als ik me niet meer zou schamen voor mijn lichaam”… dacht ik altijd. Ik kon soms jaloers zijn op vrouwen die ongegeneerd in hun bikini durfden rond te lopen, zonder dat zij constant bezig waren met de hoeveelheid ruimte die ze innemen. Die vrijheid leek me heerlijk!

* Foto credit: Jurgen Dorrenboom

Ik was zelf altijd heel bewust van mijn buik, benen en billen als ik naakt was. Dan had ik niets meer om mezelf in te verbergen of achter te verstoppen. Ik voelde me dan super kwetsbaar en ongemakkelijk. ‘Houden van je lichaam’ was iets voor mooie, jonge, dunne mensen. Ik wist zeker dat zoiets voor mij niet was weggelegd want ik zie er niet uit. Nou ja… misschien als ik genoeg kilo’s afval.

Alleen dat afvallen lukte steeds minder en het lijnen gaf steeds meer frustratie

Onderzoeken wijzen uit dat de meeste mensen na het afvallen weer aankomen met de nodige extra kilo’s. Hoogst waarschijnlijk is dat ook jouw ervaring.

Ben je het grootste deel van je leven op dieet geweest? Ben jij het beu om de rest van je leven te zoeken naar Het Perfecte Dieet? Heb je genoeg van een leven dat draait om de weegschaal en calorieën of punten tellen? Ben je klaar om eens te kijken hoe je goed voor jezelf kunt zorgen én vrede kunt sluiten met je lichaam?

Dan wordt het tijd om je open te stellen voor een breder perspectief omtrent gezondheid. Waar je kijkt naar het totale plaatje. Niet alleen de fysieke, maar ook de mentale, emotionele, spirituele en sociale kant van je leven. Er kan een wereld voor je open gaan wanneer je niet meer alle beslissingen laat afhangen van het getal op de weegschaal.

Zou jij jezelf wel willen accepteren… maar heb je geen idee hoe?

Tja, waar moet je beginnen als je een hekel hebt aan wat je ziet in de spiegel? Je zou jezelf niet willen schamen voor je uiterlijk – nee natuurlijk niet – maar hoe dan?

Wat moet je doen, als je niet weet hoe je moet stoppen met overeten en je altijd schuldig voelt om =dat je jezelf niet kan inhouden? Loopt het dan niet helemaal uit de hand, als je niet meer op je eten let?

Ik weet precies hoe dat voelt

Als jij je herkent in mijn verhaal… als jij het niet meer kan opbrengen om te diëten en tegelijkertijd ook geen vrede kan sluiten met hoe je nu bent, dan denk ik dat mijn ervaringen en inzichten jou op weg kunnen helpen. Ik ben een mooi boek aan het samenstellen waarmee jij kan uitvogelen wat nu eigenlijk voor jou persoonlijk werkt.

Het werkboek bevat geen tips of truukjes. Je lichaam accepteren is geen makkie, zeker niet als je het je hele leven veracht hebt. Zeker niet als je dag in dag uit hoort dat het ‘slecht en ongezond’ is om dik te zijn. En al helemaal niet omdat dikke mensen in onze cultuur onterecht als luie, vraatzuchtige, lelijke, vieze mensen afgeschilderd worden, die geen benul hebben van gezonde voeding. Waardoor iedereen om je heen als de dood is om dik te worden en daarmee gepest of buitengesloten te worden.

Dik zijn is geen persoonlijk falen

Body Love ofwel zelfliefde is manier van leven waar je werkt aan de relatie met je lichaam, gebaseerd op waardering, respect en vertrouwen. Waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen en beter je grenzen kan aangeven. Het is niet gemakkelijk en soms best verwarrend omdat een hoop aangeleerde overtuigingen en ‘waarheden over dik zijn’ onder de loep genomen worden. Maar het is absoluut de moeite waard.

Ready for the ride? 

Het werkboek is nog in de maak. Wil je nu al aan de slag? Schrijf je in voor e-mail updates en je ontvangt de oefening bij het blog Wat is Body Love? in je inbox.

Ik stuur je af en toe een nieuw blog, ik hou je op de hoogte van nieuwe projecten, de verkoop van mijn werkboek en de oprichting van mijn stichting om de belangen van dikke mensen te behartigen. Zo mis je niets.