disclaimer

Wat ben ik niet?

  • Ik ben geen diëtiste
  • Ik ben geen psychologe
  • Ik ben geen gewichtscoach (duh)
  • Ik ben geen voedingsconsulente
  • Ik geef geen medisch advies

Mijn tips zijn niet geschikt voor mensen met een restrictieve eetstoornis!

De tips die ik geef omtrent Mindful en Intuïtief Eten zijn niet geschikt voor mensen die middenin hun eetstoornis zitten. Als je reeds in behandeling bent voor een eetstoornis, kan deze blog je goed helpen maar bespreek dit eerst met je behandelaar.

Als je om medische redenen een dieet moet volgen, voer dan de tips niet op eigen houtje uit maar doe dit uitsluitend in overleg met je behandelaar. Hier vind je informatie over Type 2 Diabetes wat je kunt bespreken met je behandelaar.

Zoek professionele hulp wanneer je vermoedt dat je een eetstoornis hebt.

Bij eetstoornissen of medicijngebruik kunnen de lichamelijke signalen van honger en verzadiging helemaal weg zijn. Dan is het geen goed idee om hiermee aan de slag te gaan. Maak eerst een planning met je behandelaar voor regelmatig (structureel) eten op een dag. Zodat je in elk geval op vaste momenten een portie eet. Neem alle tijd hiervoor.

Mindful en Intuïtief Eten kun je daarna samen met je behandelaar integreren.

Disclaimer

Deze blog is louter ter informatie. Het dient niet als vervanging voor professionele gezondheidszorg of medische gezondheidsdiensten. Jenny Klijnsmit is niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventuele schade of klachten aan de mentale of fysieke gezondheid die direct of indirect voortvloeien uit de informatie die hier wordt aangeboden.

Auteursrecht en voorwaarden

Alle rechten voorbehouden. Geen enkel onderdeel van de website mag opnieuw gepubliceerd of doorgegeven worden zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Jenny Klijnsmit.

Korte citaten van maximaal twee zinnen mogen in artikelen of recensies opgenomen worden, mits de link naar desbetreffend artikel op jennyklijnsmit.nl verwijst.