#allekantenzijngoedekanten

Samen met Veerle Metten van dikgelukkig.be ben ik in september 2018 van start gegaan met onze campagne #allekantenzijngoedekanten. We willen ingaan tegen het idee van het perfecte plaatje dat heerst op sociale media door foto’s te plaatsen van alle kanten.

Een foto van de perfecte outfit, met de beste lichtinval, de meest flatterende filter en uiteraard vanaf schuin bovenaf genomen… dat is de normaalste zaak van de wereld op sociale media. Maar deze kant is niet wat de meeste mensen zien als ze ’s morgens in de spiegel kijken. En dat heeft invloed op hoe wij ons eigen lichaam beoordelen.

Die perfecte foto’s op de sociale media zijn misschien wel mooi om naar te kijken, maar als jij op elke foto van jezelf een dubbele kin of dikke buik ziet, ga je jezelf afvragen of jouw foto’s wel goed genoeg zijn om te plaatsen. Sociale media geven je vaak een eenzijdig beeld van de werkelijkheid.

Niks mis met een dubbele kin

We willen zorgen voor meer diversiteit op sociale media. Hoe meer je mensen ziet in alle vormen, kleuren, gender, leeftijden en maten, hoe meer je die diversiteit normaal gaat vinden. Dat zorgt ervoor dat je je minder onzeker gaat voelen over je eigen lichaam.

Veerle Metten - Alle Kanten zijn Goede Kanten

Wij willen mensen aanmoedigen om meer kanten van zichzelf te laten zien. Er is helemaal niks mis met een dubbele kin of een dikke buik. Je lichaam is niet iets waarvoor je je zou moeten schamen. We hopen dat we die boodschap kunnen overbrengen met onze campagne.

#allekantenzijngoedekanten

Elke eerste woensdag van de maand besteden wij extra aandacht aan onze actie. Iedereen kan met ons meedoen.

  • Plaats op sociale media  een foto van jezelf vanuit een perspectief dat je normaal gezien als je ‘slechte kant’ ziet.
  • Plaats de hashtag #allekantenzijngoedekanten bij je foto.

Alle kanten mogen gezien worden. Alle kanten zijn onderdeel van wie jij bent. Alle kanten mogen er zijn!

Volg ons op sociale media

Facebook
Twitter
Instagram

Bekijk hier het archief van #allekantenzijngoedkanten