projecten

Sandy en Jenny Klijnsmit met hoofd - Full body shotStigma en Media

Dikke mensen zijn lui, vies, lelijk en vraatzuchtig. Ze hebben een schrijnend gebrek aan wilskracht en totaal geen benul wat gezonde voeding is. Anders zouden ze toch niet dik zijn?

Dit soort vooroordelen worden door de meeste mensen als waar aangenomen in onze maatschappij. De beelden die in de media verschijnen hebben daarom een enorme impact op de manier waarop dikke mensen in onze maatschappij bekeken en behandeld worden.

Veerle Metten, Sarah Notenboom, Danielle Heemskerk, Hermina de Vries en ik hebben onze handen ineen geslagen en een pleidooi geschreven.

We willen de media bewust maken van de belangrijke rol die zij kunnen spelen in het tegengaan van intolerantie naar dikke mensen. We willen hen op weg helpen met een handige checklist en een lijst met (gratis) beeldbanken waar ze met gemak meer respectvolle afbeeldingen kunnen vinden van dikke mensen. Lees meer


Alle kanten zijn goede kanten

Jenny Klijnsmit en Veerle Metten van Dik Gelukkig zijn 1 september 2018 van start gegaan met hun campagne #allekantenzijngoedekanten.

Ze willen ingaan tegen het idee van het perfecte plaatje dat heerst op sociale media door foto’s te plaatsen van alle kanten. Hoe meer je mensen ziet in alle vormen, kleuren en maten, hoe meer je die diversiteit normaal gaat vinden. Dit heeft effect op je wereldbeeld waardoor ook je zelfbeeld verandert. Lees meer


Eerste hulp bij feestdagen

Veerle Metten en ik willen de feestdagen wat gemakkelijker maken voor iedereen die het moeilijk vindt om vrede te hebben met hun lichaam en een steuntje in de rug kan gebruiken.

We geven tips om de stress te verminderen rond food policing, body shaming en dieetpraat. We hebben allebei een blog die aansluit bij dit onderwerp en vonden dit de ideale gelegenheid om samen te werken.

Eerste Hulp Bij Feestdagen

Elke week behandelen we één thema waarop we dieper ingaan vanuit onze standpunten. We hebben per week een video gemaakt met concrete voorbeelden om uit te leggen wat het thema precies betekent.

Week 1: Food policing
Week 2: Body shaming 
Week 3: Goede voornemens


Maatwerk bij de Dokter

Dit project is nog in ontwikkeling. Binnenkort meer info.

Een project voor patiënten en zorgverleners, om vooroordelen op basis van gewicht te verminderen en gewichtsdiscriminatie te voorkomen. Dit project helpt dikke mensen te pleiten voor gelijkwaardige behandeling bij de dokter en passende zorg, ongeacht het gewicht. Dikke mensen hebben recht op adequate zorg, zonder stigmatisering op basis van hun gewicht.