No pain No gain

Voor veel diëters is het no pain, no gain principe de gewoonste zaak van de wereld. Een veronderstelling die wellicht in op alle vlakken in je leven invloed heeft.

De overtuiging dat je moet afzien om resultaat te boeken, zorgt juist ervoor, dat je altijd moet afzien om resultaat te boeken. Anders geloof je waarschijnlijk niet eens dat je het verdiend hebt.

Ik denk dat je geen schop onder je hol nodig hebt maar een aai over je bol. Niet van mij, maar van jezelf. Kun jij met compassie naar jezelf kijken? Een beetje misschien?

Teleurstellingen en dingen die gewoon misgaan zijn ook beweging. Het is een manier om in te zien hoe het niet gaat of niet fijn is. Dat brengt je in contact met wat je wel fijn vindt. Dan blijft het altijd in beweging. Het past zich aan, naar gelang ik ouder word, en meer dingen meemaak. Dat is groeien als mens, dat is niet af te dwingen en dat is altijd goed.

Wij hebben ons alleen laten aanpraten dat we het niet goed doen. We zijn overtuigd dat we niet kunnen vertrouwen op ons lichaam. Dat zorgt ervoor dat veel vrouwen, zoals jij en ik, kunnen gaan denken dat we misschien niet goed genoeg zijn. Het stikt momenteel van de bedrijven die je ‘probleemgebieden’ willen aanpraten. Problemen die je in eerste instantie niet hebt, of niet eens als probleem ervaart. Om er vervolgens geld aan te verdienen

Vertrouw erop dat die duizenden jaren evolutie briljanter in elkaar steken dan wat wij anno 2013 kunnen bevatten met onze hersentjes. Luister naar dat fantastische kunstwerk dat lichaam heet. Het doet zo ontiegelijk veel voor je en het communiceert zich een ongeluk met jou. Luister en reageer. Stel het als prioriteit om eerst jezelf in je behoeftes te voorzien, voor zover mogelijk, vóórdat je alles en iedereen om je heen gaat verzorgen. Luister naar je behoefte.

Vogel gaandeweg uit wat (wel en niet) werkt voor jouw unieke lijf en leven.

Dat is altijd eerlijk en goed.

Take care, self care,