Rechten en vrijheden tijdens de feestdagen

Wat als vrede op aarde kon beginnen aan de eettafel?

Raadpleeg deze feestdagen onderstaande Intuitive Eater’s Holiday Bill of Rights van Evelyn Tribole voor meer rust rond eten, lichaam en geest.

Het is moeilijk om van de feestdagen te genieten wanneer je heel druk bezig bent met wat en hoeveel je mag eten, of je zorgen maakt over wat je tegen familieleden moet zeggen – die er een jaarlijkse traditie van hebben gemaakt om jou te vertellen wat en hoeveel te eten.

1. Je hebt het recht om van je maaltijd te genieten, zonder te piekeren of te oordelen, en zonder discussie over de calorieën of de hoeveelheid beweging die nodig is om de genoemde calorieën te verbranden.

2. Je hebt het recht om te genieten van een tweede portie, zonder je te verontschuldigen.

3. Je hebt het recht om te respecteren dat je vol zit, zelfs als dat betekent dat je “nee dank u” moet zeggen voor een dessert of een tweede portie eten.

4. Het is niet jouw verantwoordelijkheid om iemand gelukkig te maken door te veel te eten, zelfs als het uren duurde om een ​​speciaal feestmaal te bereiden.

5. Je hebt het recht om zonder uitleg te zeggen: “Nee, dank u,” wanneer je meer voedsel krijgt aangeboden.

6. Je hebt het recht om vast te houden aan je oorspronkelijke “nee” antwoord, zelfs als het je meerdere keren wordt gevraagd. Gewoon rustig en beleefd herhalen: “Nee, dank u wel, écht niet.”

7. Je hebt het recht om pompoentaart te eten als ontbijt.

Bedenk dat niemand, behalve jij, weet hoe je je voelt, zowel emotioneel als fysiek. Alleen jij kunt de expert van je lichaam zijn, gebaseerd op innerlijke afstemming, in plaats van de externe, goedbedoelde, suggesties van familie.

Copyright © 2010 door Evelyn Tribole, MS, RD gepubliceerd op www.IntuitiveEating.org
Translated to Dutch language. Click for the original post


Take care, self care,