TV opname Kruispunt

Maandagochtend waren er vier mannen in mijn woonkamer voor de opname van het tv-programma Kruispunt. Het wordt zondag 6 mei uitgezonden, in het kader van International No Diet Day.

Het was super spannend! Eng en leuk tegelijkertijd. Ik kreeg spontaan een droge mond toen de camera ging lopen en ik was nogal eens de draad van mijn verhaal kwijt. Toch ben ik tevreden. Er waren namelijk ook stukjes bij, waar ik lekker op dreef was en mijn verhaal goed kon vertellen. Ben heel blij dat ik, ondanks alle angstbibbers, toch het lef had om dit te doen en een leuke dag heb gehad.

Nu is het in de handen van de makers. Ik heb er geen invloed meer op. Het blijft waarschijnlijk tot aan de uitzending nog spannend. Hoe zou het item worden? Had ik dit niet beter zus of zo kunnen zeggen? Jeetje, waarom wist ik geen antwoord op die makkelijke vraag? Vooral ’s nachts bekruipen deze gedachten me… Tja, loslaten is niet echt mijn ding, zoals je weet.

Ik hoop dat het een mooi item wordt waar ik met plezier naar terug kan kijken…

Voorafgaand aan deze tv opname heb ik een vlog gemaakt. Terwijl ik mijn huis aan het opruimen was merkte ik namelijk ineens iets op… kijk maar naar de video (2,4 min)

Met dank aan Danielle Heemskerk die mij onder de aandacht heeft gebracht bij de redactie van Kruispunt. Danielle doet fantastisch werk rond Body Positivity en benadert dit begrip op een inclusieve manier. Neem zeker eens een kijkje op haar website Bureau Body Positive.

En ook dank aan Veerle Metten die mij, tijdens ons project over de feestdagen, heeft geholpen om over mijn camera angst heen te stappen. Alles wat nieuw is, voelt zo ontzettend kwetsbaar. Het hoeft niet perfect! En het is zo fijn als iemand je daar steeds aan helpt te herinneren. Bekijk de super leuke, leerzame vlogs op de Facebook pagina van Dik Gelukkig.

Take care, self care,